ʻO ke olakino mua!E hoʻoponopono i kou noho keʻena e noho maikaʻi

I ko mākou wā kamaliʻi, ʻōlelo mau ko mākou mau mākua ʻaʻole mākou paʻa pono kā mākou peni, ʻaʻole mākou i noho pono.I koʻu ulu ʻana, ʻike wau i ka pono o ka noho pono!

ʻO ke olakino mua (1)

Ua like ka noho maʻamau i ka pepehi kanaka.No laila he mea nui e noho maikaʻi, a ʻo ka hoʻoponopono ʻana i kou noho keʻena he mea maikaʻi ia no kou olakino!

Eia mākou e hōʻike iā ʻoe pehea e hoʻoponopono ai i ka noho keʻena:

1. Hoʻoponopono i ka noho i kahi kiʻekiʻe ʻoluʻolu.

ʻO ke olakino mua (2)

He aha ke kiʻekiʻe kūpono no kahi noho?Hiki iā mākou ke hoʻololi mai ke kūlana kū.E kū ana i mua o ka noho, e kaomi i ka leve e hoʻokiʻekiʻe a hoʻohaʻahaʻa paha i ka noho o ka noho a hiki i kona piko ma lalo o kou mau kuli.A laila hiki iā ʻoe ke noho ʻoluʻolu ma kou noho me nā wāwae paʻa i ka papahele.

ʻO ke olakino mua (3)2. E hoʻonoho hou i kou noho keʻena a nānā i nā kihi kuʻekuʻe.

E hoʻoneʻe i ka noho ma kahi kokoke i ka pākaukau, i hiki i nā lima o luna ke kau ʻoluʻolu e like me ka iwi kuamoʻo, a hiki ke kau ʻia nā lima ʻelua ma luna o ka pākaukau a i ʻole ka papa keyboard.E hoʻololi i ke kiʻekiʻe o ka noho i luna a i lalo e hōʻoia i ka lima o luna ma kahi kihi ʻākau i ka forearm.

I ka manawa like, e hoʻoponopono i ke kiʻekiʻe o ka hoʻomaha lima i hoʻokiʻekiʻe iki ka lima o luna ma ka poʻohiwi.

ʻO ke olakino mua (4)3. E hōʻoia i kou mau wāwae i ke kiʻekiʻe kūpono.

E kau i kou mau wāwae ma ka papahele a hoʻoheheʻe i kou mau lima ma waena o kou ʻūhā a me ka lihi o ka noho, e waiho ana i ka laula manamana lima ma waena o ka lihi o ka noho a me kou ʻūhā.Ma kahi o 90° ka hoʻololi ʻana o nā kuli ke noho pololei.

Inā lōʻihi ʻoe, nui ka hakahaka o ka ʻūhā a me ka cushion, pono e hoʻokiʻekiʻe i ka noho;Inā ʻaʻohe kaʻawale ma waena o ka ʻūhā a me ka cushion noho, pono e hoʻohaʻahaʻa i ka noho a hoʻohana paha i kahi cushion wāwae.

ʻO ke olakino mua (5)4. E ana i ka mamao ma waena o kāu mau keiki bipi a me ka lihi o ka noho.

E noho i hope e like me kou hiki, me kou pūhaka e pili ana i ka noho hope, a kau i kou lima ma waena o kou mau bipi keiki a me ka lihi mua o ka noho.Pono kāu mau keiki bipi ma kahi o ka lima (ma kahi o 5 knm) ka mamao mai ke alo o ka noho.

Hoʻoholo kēia mamao i ka hohonu o ka noho, ka hohonu kūpono e pale aku ai i ke ana a hāʻule paha ma ka pūhaka.Inā kaomi nā keiki bipi ma ka ʻaoʻao alakaʻi o ka noho, e hoʻoponopono i ke kua e neʻe i mua, a i ʻole e hoʻohana i ka pūhaka e hoʻemi i ka hohonu. a hoʻonui i ka hohonu o ka noho.

ʻO ke olakino mua (6)5. Hoʻoponopono i ke kiʻekiʻe kākoʻo lumbar.

Hoʻoponopono i ke kiʻekiʻe o ke kākoʻo lumbar i kūpono i ka radian o ka pūhaka, i loaʻa i ka pūhaka a me ke kua ke kākoʻo kiʻekiʻe.

Ke hiki ke kākoʻo lumbar i ke kiʻekiʻe kūpono, hiki iā ʻoe ke manaʻo i ke kākoʻo paʻa i kou kua i lalo.

ʻO ke olakino mua (7)6. Hoʻoponopono i ke kiʻekiʻe o ka lima.

E hoʻoponopono i ke kiʻekiʻe o ka hoʻomaha lima e hōʻoia i ka hiki ʻana o ke kuʻekuʻe lima o 90 ° ke hoʻopā maikaʻi i ka lima.Inā kiʻekiʻe ka hoʻomaha lima a ʻaʻole hiki ke hoʻoponopono ʻia, pono e wehe ʻia e pale i ka ʻeha poʻohiwi a me ka lima.

ʻO ke olakino mua (8)7. Hoʻoponopono i ka pae maka.

E noho ma kahi noho, e pani i kou mau maka, e alo pono i mua, a wehe.Me ka pale kamepiula ma ke kūlana kūpono, pono e hiki iā ʻoe ke nānā pololei i ke kikowaena o ka pale a ʻike i kēlā me kēia kihi me ka huli ʻole ʻana i ko mākou poʻo a i ʻole ka neʻe ʻana i luna a i lalo.

Inā kiʻekiʻe a haʻahaʻa paha ka nānā ʻana, pono e hana ʻia nā hoʻololi e hōʻemi i ka ʻiʻo o ka ʻāʻī.

ʻO ke olakino mua (9)

Ua aʻo anei ʻoe i ka hoʻoponopono ʻana i ka noho keʻena?No ka hoʻomaikaʻi ʻana i kou kūlana, koho i kahinoho oihana hiki ke hoololiia.


Ka manawa hoʻouna: Mei-09-2022