Pono ʻoe e hana ikaika i kahi "noho ergonomic"

ʻAʻole paha i ʻike ʻia ka "lima evolutionary" i ke kū ʻana o ke kanaka i mau tausani makahiki a ua koho hope e noho i lalo.

1

Noho ka hapa nui o ka poʻe no ʻewalu hola o ka lā, noho i mua o ke kamepiula mai ke kakahiaka a i ka pō ma hope o ka hana ʻana ma ka home, ʻeha iwi, ʻeha ʻiʻo, ʻoʻoleʻa a paʻa i ke kua holoʻokoʻa, a me ka haʻihaʻi papa 10 ke ala koke ... ʻO ka noho lōʻihi ʻaʻole hiki ke hoʻopilikia wale i nā pilikia cardiovascular, akā i nā maʻi ʻiʻo a me nā iwi.

Eia naʻe, ʻaʻole i hoʻolālā ʻia ko mākou kino e noho mālie no ka manawa lōʻihi, inā noho, kū a moe paha.Ma hope o ka noho lōʻihi ʻana, ʻaʻa ʻole ka iwi kuamoʻo a hoʻihoʻi ʻole.

2

Pela, ka"noho ergonomic"lilo mai.

Noho ergonomicua loaʻa mai ka noho keʻena, i kapa ʻia ʻo "he lele maikaʻi i ka mōʻaukala o ka ulu ʻana o ka noho."ʻO ke ʻano o kāna hoʻolālā ʻana e hoʻāʻo e kūpono i ke ʻano kūlohelohe o ke kino o ke kanaka maʻamau e like me ka hiki, e hōʻemi i ka luhi ma muli o ka noho lōʻihi.

E ho'ēmi i ka ukana ma nā ʻiʻo o ka wāwae a pale i ke ʻano kino kūlohelohe ma o ka hoʻoponopono kiʻekiʻe.ʻO ka hoʻolālā poʻo, ka noho S-like i hope, ka pūhaka, a me nā mea ʻē aʻe e kākoʻo i ke kino a hoʻemi i ka hoʻohana ʻana i ka ikehu.Ma keʻano laulā, hiki iā ia ke hoʻoponopono i ke kūlana noho a ho'ēmi i ka luhi o ka nohoʻana no ka manawa lōʻihi, a laila e ho'ēmi i ke kaumaha o kaʻiʻo a me ke kaumaha o ke koko.

I kēia manawa, ʻaʻohe noho kūpono no ka poʻe e noho ana no ʻewalu a ʻoi aku paha hola o ka lā.Ma waho aʻe o ke koho ʻana i kahi noho ergonomic maikaʻi, ʻo ka mea hiki iā mākou ke hana e hōʻemi i ka pōʻino i hana ʻia e ka lōʻihi o ka noho ʻana, ʻo ia ka mālama ʻana i ka manawa, hoʻolohe i ke kūlana, a hoʻoikaika i ka hoʻoikaika kino.

6

Ka manawa hoʻouna: Jun-09-2023